Home
Home - Municipality of Petroupoli
Αποτελέσματα παιδικών σταθμών για το 2012-2013.

Για να δείτε τα αποτελέσματα που αφορούν τις μητέρες που εξαιρούνται από τη Δράση "Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής", πατήστε ΕΔΩ.

Υπενθυμίζουμε ότι τα αποτελέσματα της Δράσης  "Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής", θα τα δείτε, πατώντας ΕΔΩ. 

 
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ – ΓΟΝΕΙΣ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ.

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, στις 11 Σεπτεμβρίου, ευχόμαστε στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, καλή δύναμη, υγεία και υπομονή για την αντιμετώπιση των πρωτοφανών προβλημάτων που αντιμετωπίζει και ο χώρος της παιδείας. Ειδικά στους μαθητές ευχόμαστε καλή πρόοδο και στους μαθητές της 3ης τάξης του Λυκείου ευχόμαστε να μπορέσουν να καταφέρουν να υλοποιήσουν τα όνειρά τους επιτυγχάνοντας στις εξετάσεις τους.   Η φετινή σχολική χρονιά, μας βρίσκει ήδη αντιμέτωπους με πολλαπλάσια και πιο σύνθετα προβλήματα.
Ο αριθμός των μαθητών αυξάνεται συνεχώς, ενώ είναι γνωστό ότι τα 3ο και 6ο Δημοτικά λειτουργούν σε διπλή βάρδια, παρόλες τις συνεχείς διαβεβαιώσεις περί αποπεράτωσης του έργου της προσθήκης των δέκα αιθουσών που θα έλυναν το πρόβλημα. Παρά τις συνεχείς επισκέψεις μας και οχλήσεις του Ο.Σ.Κ, της Περιφέρειας, του Υπουργείου Παιδείας, καθώς και τις επισκέψεις υψηλών κλιμακίων του Ο.Σ.Κ στην Πετρούπολη προκειμένου να καταγράψουν τις ανάγκες μας σε σχολική στέγη, η «έλλειψη χρημάτων» καθιστά αδύνατη τόσο την κατασκευή του 11ου Δημοτικού, όσο και δύο νέων νηπιαγωγείων που έχει η πόλη ανάγκη.
Τα χρήματα για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των 50 σχολικών κτιρίων των οποίων έχουμε την ευθύνη είναι για το 2012 μειωμένα κατά 50 %, ενώ τα χρήματα για την κάλυψη των αναγκαίων εργασιών για τη συντήρησή τους είναι μηδενικά.
Η Διοίκηση της Λαϊκής Συσπείρωσης, αντιλαμβανόμενη την κρισιμότητα των τεράστιων αυτών προβλημάτων, με επισκέψεις και υπομνήματα σε όλους του εμπλεκόμενους φορείς – όπως προαναφέρθηκαν – ενέταξε την προσθήκη τεσσάρων αιθουσών στο 9ο Δημοτικό σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και το ίδιο προσπαθεί και για την ολοκλήρωση των 3ου και 6ου Δημοτικών.
Επανιδρύουμε το 11ο Δημοτικό, ιδρύσαμε το 18ο Νηπιαγωγείο και είμαστε στις διαδικασίες για την ίδρυση του 19ου (αναμένεται η δημοσίευσή του σε Φ.Ε.Κ).

Χρέος μας είναι η δημιουργία ενός αγωνιστικού και οργανωμένου μετώπου με τη Δημοτική Αρχή, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους μαθητές και τους φορείς της πόλης μας για την υπεράσπιση της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Μόνο έτσι μπορούμε να καταργήσουμε στην πράξη τα μνημόνια, τη φτώχεια, τη μηδενική σχεδόν χρηματοδότηση της Παιδείας, της Υγείας, της Κοινωνικής Πρόνοιας.
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε άλλη υποβάθμιση της ζωής μας.
Να περάσουμε στην αντεπίθεση, διεκδικώντας όλα αυτά που χάσαμε, όλα αυτά που μας ανήκουν, σαρώνοντας την πολιτική της τρόικα, της συγκυβέρνησης και όλων όσων τους στηρίζουν.


 Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 
 

ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΘΑΝΑΣΗΣ 
 
Το ΚΕΠ ανοιχτό τα απογεύματα και το Σάββατο πρωί.

Σας ενημερώνουμε οτι από την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου, το ΚΕΠ Πετρούπολης (25ης Μαρτίου και Βαλτετσίου) θα λειτουργεί καθημερινά 8.00 έως 20.00 και Σάββατο πρωί 8.00 έως 14.00. 

 
Ανακοίνωση του Δήμου Πετρούπολης, για τις κινητοποιήσεις της 12ης και 13ης Σεπτέμβρη, των Δήμων.


Πετρουπολιώτισσα - Πετρουπολιώτη,
     Η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ συνεχίζει την περικοπή της ήδη κουτσουρεμένης κρατικής χρηματοδότησης προς τους Δήμους, κατά 60%, με πρόσχημα την επίτευξη των στόχων των μνημονίων διαρκείας και την παραμονή της χώρας στη ζώνη του ευρώ δήθεν για να μη χρεοκοπήσει η χώρα.
Με απλά λόγια αυτό σημαίνει ότι επιδιώκουν να οδηγήσουν τον Δήμο σε :
-   Κατάργηση (κλείσιμο) όλων των κοινωνικών δομών, που με μεγάλο αγώνα έχουμε καταφέρει να διατηρήσουμε σε λειτουργία έως σήμερα, των Παιδικών Σταθμών,
    των ΚΑΠΗ, του προγράμματος “ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ”, του Συμβουλευτικού Σταθμού και όλων των πρωτοβουλιών στήριξης των λαϊκών στρωμάτων.
-   Παύση των δράσεων Πολιτισμού και Αθλητισμού (κολυμβητήριο, γήπεδα, γυμναστήρια, Ωδείο, παραδοσιακοί & σύγχρονοι χοροί, τμήματα δημιουργικής απασχόλησης κ.α).
-   Υποβάθμιση των υπηρεσιών καθαριότητας, πρασίνου & ηλεκτροφωτισμού.
-   Υπολειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων της πόλης, χωρίς πετρέλαιο, ρεύμα, αναλώσιμα.

     Για την αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων, η κυβέρνηση και η Περιφέρεια προτείνουν στους Δήμους:
-   Αύξηση των Δημοτικών Τελών &
-   Ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών, με αποτέλεσμα το ακόμα μεγαλύτερο κόστος για τον δημότη, εξελίξεις που βρίσκουν κάθετα αντίθετη τη σημερινή Διοίκηση του Δήμου.

     Για τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ που βιώνουν από πρώτο χέρι αυτή την αντεργατική λαίλαπα, εκτός από το ενιαίο μισθολόγιο – φτωχολόγιο, τις μειώσεις μισθών & επιδομάτων, τη μείωση υπερωριών, το πρώτο κύμα εφεδρείας, έπεται σύμφωνα με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης και δεύτερη εφεδρεία και κατάργηση των δώρων.

    Η Τοπική Διοίκηση είναι μηχανισμός προώθησης και υλοποίησης αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής, η οποία εκφράζεται με τη φορολόγηση στα λαϊκά στρώματα, την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και εμπορευματοποίηση των έργων, την ανατροπή και διάλυση των εργασιακών σχέσεων, τις απολύσεις και τη χειραγώγηση των εργαζομένων στις Περιφέρειες και στους Δήμους.

   Για όλα τα παραπάνω η Διοίκηση του Δήμου Πετρούπολης κλείνει το Δήμο στις 12 & 13 Σεπτέμβρη με βάση την απόφαση της ΚΕΔΕ και καλεί όλο τον εργαζόμενο λαό, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία και τις γυναίκες  σε συσπείρωση και οργάνωση του αγώνα για να αποκρούσουν την αντεργατική λαίλαπα και τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση την Τετάρτη 12/09, στην Ομόνοια, στις 10:30 π.μ.

                                                    Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
                                            ΚΟΤΣΑΜΠΑΣ ΘΩΜΑΣ
        


                         
 
Ανακοίνωση του Δήμου Πετρούπολης, για τις κινητοποιήσεις της 29ης και 30ης Αυγούστου, των Δήμων.

Πετρουπολιώτισσα – Πετρουπολιώτη,

Βρισκόμαστε σε περίοδο που η οικονομική κρίση βαθαίνει, οι αντιθέσεις μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα που τη δημιούργησε οξύνονται, ενώ αυτό είναι τόσο σάπιο και ξεπερασμένο που όχι απλά δε μπορεί να την ξεπεράσει αλλά ούτε να τη διαχειριστεί. Ο λαός από την άλλη, έχει ήδη πληρώσει βαριά και επώδυνα μια κρίση για την οποία δεν ευθύνεται και έπεται συνέχεια. Τα μέτρα που πάρθηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και τα μέτρα που παίρνει η σημερινή συγκυβέρνηση σε πλήρη συμφωνία με την Ε.Ε. και την Τρόϊκα, τσακίζουν κάθε εργασιακό – συνταξιοδοτικό δικαίωμα των εργαζομένων, εμπορευματοποιούν ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ και τέλος η φοροληστεία και τα χαράτσια κάθε είδους, έχουν ήδη εξαθλιώσει χιλιάδες οικογένειες. Φυσικά η αντιλαϊκή πολιτική δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσει ανέπαφη την τοπική διοίκηση, αφού το 2012 οι Δήμοι και Περιφέρειες με λιγότερα χρήματα – σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια – από τις κρατικές επιχορηγήσεις, καλούνται να επιτελέσουν ασυγκρίτως μεγαλύτερο έργο. Οι μεταφερόμενες αρμοδιότητες, τόσο οι παλιότερες, όσο και αυτές που προβλέπει ο “Καλλικράτης”, όχι μόνο δε συνοδεύονται από την ανάλογη μεταφορά κονδυλίων, αλλά, αντίθετα, τα συνολικά κονδύλια που προβλέπονται είναι αισθητά μικρότερα από το παρελθόν λες και ποτέ δε συντελέστηκε η περιλάλητη διοικητική μεταρρύθμιση. Πολλοί Δήμοι δεν έχουν να πληρώσουν τη μισθοδοσία των εργαζομένων, ενώ οι όποιες κοινωνικές δομές καταρρέουν. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 135 εκατομμύρια ευρώ που έλαβαν οι Δήμοι ως μηνιαία χρηματοδότηση τον Ιούνη, αυτή μειώθηκε τον Ιούλη στα 96 εκατομμύρια ευρώ, ενώ από τον Αύγουστο και για τους επόμενους μήνες του έτους προβλέπεται να “προσγειωθεί” στα 72 εκατομμύρια ευρώ.
Οι ευθύνες της πλειοψηφίας των αιρετών που εκλέχθηκαν με το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, τη ΔΗΜΑΡ και τον ΣΥΝ είναι μεγάλες γιατί ουσιαστικά συνέβαλαν σε αυτή την εξέλιξη. Θα έπρεπε η ηγεσία της ΚΕΔΕ και της ΠΕΔΑ να γνωρίζουν ότι η επαναξιολόγηση δαπανών που γίνεται κάθε χρόνο, θα μειώνει την κρατική χρηματοδότηση και θα αυξάνει τα “ίδια έσοδα” των Δήμων που προέρχονται από το χαράτσωμα του λαού. 
Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ βιώνουν από πρώτο χέρι αυτή την αντεργατική λαίλαπα. Στην αρχή με το ενιαίο μισθολόγιο το οποίο είναι φτωχολόγιο, τις μειώσεις μισθών, επιδομάτων, τη μείωση υπερωριών, το πρώτο κύμα εφεδρείας.. Σύμφωνα με τις τελευταίες εξαγγελίες της κυβέρνησης έρχεται δεύτερη εφεδρεία και καταργούνται και τα δώρα. Είναι φως φανάρι...
Σπρώχνουν τους Δήμους στους ιδιώτες, προκειμένου να μπορούν να λειτουργήσουν.    
Read more...
 
« StartPrev21222324252627282930NextEnd »
Page 23 of 39

Latest Events

27.04.2014 - 27.04.2014 | 11.00
Εκδήλωση απόδοσης τιμής στον Νίκο Παξιμαδά.

  AMEA

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

All rights reserved Municipality of Petroupolis 2014 | Designed & Developed By Profile Software