Home

Log In


Forgot your password?
Forgot your username?
No Account Yet? Create an account
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Calendar

<<  November 2014  >>
 Mo  Tu  We  Th  Fr  Sa  Su 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Home - Municipality of Petroupoli
Λειτουργεί Το Ιατρείο Αλληλεγγύης στο Δήμο μας.

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Πετρούπολης σε συνεργασία με γιατρούς  προχώρησαν στην δημιουργία Του Ιατρείου Αλληλεγγύης για την κάλυψη απόρων και ανασφάλιστων οικογενειών του Δήμου Πετρουπόλεως, πιστοποιημένων από την Κοινωνική Υπηρεσία μας.
Το ιατρείο θα λειτουργεί αρχικά στον ΕΟΠΠΥ (πρώην ΙΚΑ) Πετρούπολης και σύντομα θα ανακοινωθούν και οι γιατροί που θα συμμετάσχουν με συγκεκριμένες ημέρες και ώρες μέσω των ιατρείων τους.

Αιτήσεις για την ένταξη στο Πρόγραμμα του Ιατρείου αλληλεγγύης καθώς και για τα ραντεβού με τους γιατρούς θα γίνονται στην  Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου , που βρίσκεται επί της οδού Κρήτης 2 (στρογγυλή πλατεία), 1ος όροφος  καθημερινά:  9:00 -  13:00.

Πληροφορίες-Δηλώσεις:
Κοινωνική Υπηρεσία  Δήμου Πετρούπολης

Τηλ. 210-5059604 & 210-5059379.                        

 
Επιστολή του Δημάρχου, προς το Διοικητή του ΙΚΑ.

Παραθέτουμε το κείμενο της επιστολής του Δημάρχου κου. Κοτσαμπά, προς το Διοικητή του ΙΚΑ, κ. Σπυρόπουλο.

Κύριε Σπυρόπουλε,
     Το ΙΚΑ Πετρούπολης, διοικητικές και υγειονομικές υπηρεσίες, στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο, το οποίο ανεγέρθη σε οικόπεδο το οποίο παραχώρησε ο Δήμος Πετρούπολης και λειτουργεί από το 2007. Στο πρώτο διάστημα λειτουργίας του επανδρώθηκε πλήρως με τις υγειονομικές υπηρεσίες, πλην εργαστηρίων. Στη συνέχεια λειτούργησαν οι διοικητικές υπηρεσίες.
    Όπως καταλαβαίνετε, η λειτουργία του συνόλου των υπηρεσιών του ΙΚΑ στην Πετρούπολη που αριθμεί περίπου 80.000 κατοίκους εκ των οποίων το μεγαλύτερο ποσοστό είναι εργαζόμενοι μισθωτοί και συνταξιούχοι, έδωσε μια σημαντική λύση, στους ασφαλισμένους που εξυπηρετούνταν στις αντίστοιχες υπηρεσίες των γύρω δήμων. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο υποκατάστημα εξυπηρετεί το σύνολο των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ Πετρούπολης, ενός μέρους του Ιλίου και μεγάλου μέρους του Καματερού.
    Δυστυχώς, η σημερινή κατάσταση στο ΙΚΑ Πετρούπολης, είναι τουλάχιστο απογοητευτική. Εργαστήρια δε λειτούργησαν ποτέ (όπως προέβλεπε η συμφωνία ΙΚΑ – ΔΗΜΟΥ περί της παραχώρησης του οικοπέδου), τα κενά στους υγειονομικούς είναι πολλά (δεν ανανεώθηκαν συμβάσεις ιατρών αναγκαίων ειδικοτήτων, λόγω μνημονίων) και οι διοικητικές υπηρεσίες υπολειτουργούν. Το σημαντικότερο όμως όλων είναι η έντονη φημολογία που υπάρχει ότι ο σχεδιασμός είναι η κατάργηση του υποκαταστήματος, όπως δυστυχώς συνέβη σε υποκαταστήματα όμορων δήμων. 
   
Κύριε Διοικητή,

Πάγια θέση και τακτική μου υπήρξε η ενδυνάμωση όλων των βαθμίδων της δημόσιας υγείας και η δωρεάν παροχή των υπηρεσιών στον τομέα αυτό.  Ζητώ την άμεση κάλυψη των κενών του υγειονομικού και του διοικητικού προσωπικού, καθώς και την άμεση λειτουργία των ιατρικών εργαστηρίων στις εγκαταστάσεις του ΙΚΑ Πετρούπολης.
    Σημειώνω ότι με άδεια από τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, στο κτίριο αυτό λειτουργεί ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ, για την εξυπηρέτηση ανασφάλιστων και άνεργων συμπολιτών μας.
   Τέλος, θα ήθελα να θέσετε ένα τέλος στην φημολογία περί κλεισίματος του υποκαταστήματος στην Πετρούπολη, προκειμένου να εξαλειφθεί η ανησυχία των –τόσο ταλαιπωρημένων – ασφαλισμένων και συνταξιούχων του Ιδρύματος το οποίο διοικείτε. 
ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΕΖΟΥΣ.

Σας ενημερώνουμε ότι κλιμάκιο Υπηρεσιών του Δήμου μας, αποτελούμενο από υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας, ολοκλήρωσε ήδη ελέγχους που αφορούν σε θέματα πολεοδομίας των καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (αναψυκτήρια, χώροι εστίασης, καφέ κτλ) στην κεντρική λεωφόρο (25ης Μαρτίου). Τα αποτελέσματα ήδη αποστέλλονται στο κάθε κατάστημα, προκειμένου σε διάστημα που ορίζεται, να προβεί στις διορθώσεις που επιβάλλεται να γίνουν. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, οι παραβάσεις θα προωθηθούν στην αρμόδια Πολεοδομική Αρχή. Ανάλογοι έλεγχοι θα γίνουν στο σύνολο των καταστημάτων σε όλη την Πετρούπολη.
Η Διοίκηση του  Δήμου Πετρούπολης θεωρώντας αναφαίρετο το δικαίωμα της απρόσκοπτης κίνησης των πεζών, και ιδιαίτερα των ηλικιωμένων, των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα και των παιδικών καροτσιών στα πεζοδρόμια της πόλης, θα συνεχίσει την προσπάθεια ελευθέρωσης όλων των πεζοδρομίων, διεκδικώντας το αυτονόητο. 


 
Εορτασμός της επετείου της 25ης Μαρτίου.

Γιορτάστηκε εχτές στην Πετρούπολη η επέτειος της 25ης Μαρτίου, με δοξολογία στον Ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου, επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο και την καθιερωμένη παρέλαση μαθητών και Συλλόγων στην κεντρική λεωφόρο. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Δημοτικός Σύμβουλος και τελετάρχης των εκδηλώσεων κ. Ραγκούσης. 

  Αξίζει να σημειώσουμε Οι περισσότεροι φορείς και σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στην Πετρούπολη, αποδεχόμενοι την πρόταση της Διοίκησης του Δήμου, αντί κατάθεσης στεφάνου θα ενισχύσουν με τρόφιμα τη Δημοτική Αποθήκη Τροφίμων, η οποία στηρίζει περισσότερες από 300 οικογένειες οικονομικά ασθενών συμπολιτών μας. Οι σύλλογοι – φορείς που ανταποκρίθηκαν και απέδειξαν για μια φορά ακόμη την αλληλεγγύη και την κοινωνική τους ευαισθησία είναι:

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ (Π.Ε.Α.Ε.Α)
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΕΩΝ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
4ο ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΙΩΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ "Ο ΠΕΛΟΨ"
ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΗΤΩΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΩΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ «ΜΑΝΟΥΗΛ ΚΟΜΝΗΝΟΣ»
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΩΝ «ΘΕΟΦΙΛΟΣ»
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΚΑΔΩΝ «Ο ΠΕΛΑΣΓΟΣ»
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΤΟΛΟΑΚΑΡΝΑΝΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΑΝΩΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΑΡΗΣ» ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ «ΚΕΡΑΥΝΟΣ»
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΕΙΡΗΝΗ»
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ «ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ»
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ «ΑΙΟΛΟΣ»
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΙΡΙΣ»
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ JUDO
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ JUDO «ΑΣΤΡΑΠΗ»
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» ΚΑΡΑΤΕ
ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΠΕΤΡ/ΛΗΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ 

 
Κούλουμα στην Πετρούπολη.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τα Κούλουμα που διοργάνωσε ο Δήμος Πετρούπολης.
Ο Σύλλογος Κρητών συνέδραμε με το μαγείρεμα της φασολάδας, ο Σύλλογος Εμπόρων, φούρνοι και κάβες της πόλης μας προσέφεραν λαγάνες και κρασί, ενώ τον εορταστικό τόνο της ημέρας έδωσε με λαϊκά και παραδοσιακά τραγούδια ο Κώστας Μάντζιος με την ορχήστρα του.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Θωμάς Κοτσαμπάς, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Β. Πουλογιαννοπούλου, Β. Σίμος, Θ. Φιλίππου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ν. Μαλαθρίτης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Μ. Ραγκούσης, Λ. Πανταζή, Ρ. Κανέλλη, Β. Κατσαμάκης, Ν. Σακούτης, Κ. Χριστόπουλος, Σ. Δημητρίου, Ν.  Παρασκευόπουλος. 

 
« StartPrev21222324252627282930NextEnd »
Page 23 of 48
GoogleNewsZithromax

Latest Events

24.10.2014 - 26.10.2014
Εορταστικό διήμερο από τον Εμπορικό Σύλλογο Πετρούπολης.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Πετρούπολης, με αφορμή τον εορτασμό του πολιούχου της πόλης μας

02.07.2014 - 25.08.2014
Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας 2014

 «Όπου υπάρχει ανθρώπινη κοινωνία, εκδηλώνεται το ασυγκράτητο πνεύμα της παράστασης. Γέννημα της κοινότητας, φορά

01.07.2014 - 01.07.2014 | 21.00
"Eγώ ελπίζω να τη βολέψω"
Η Εφηβική Θεατρική Ομάδα του Δήμου Πετρούπολης παρουσιάζει στο πλαίσιο του φετινού

01.07.2014 - 02.07.2014 | 19.00
Μουσική δροσιά από τη Φιλαρμονική του Δήμου στις πλατείες της πόλης μας, 1 και 2 Ιουλίου
Η Φιλαρμονική παρουσιάζει ένα καλοκαιρινό μουσικό πρόγραμμα, την Τρίτη 1 και την

01.07.2014 - 24.08.2014
Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας 2014

 «Όπου υπάρχει ανθρώπινη κοινωνία, εκδηλώνεται το ασυγκράτητο πνεύμα της παράστασης. Γέννημα της κοινότητας, φορά


AMEA

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

All rights reserved Municipality of Petroupolis 2014 | Designed & Developed By Profile Software