Home
Home - Municipality of Petroupoli
Δήμος - γιατροί - φαρμακοποιοί, δίπλα στους ανασφάλιστους δημότες.

Την Κυριακή 10-3-13, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Πετρούπολης, με τους γιατρούς της πόλης και τους εκπροσώπους του Τομέα Φαρμακοποιών Πετρούπολης . Σκοπός της συνάντησης ήταν η από κοινού μέριμνα για την δημιουργία μιας ολοκληρωμένης Δράσης Ιατροφαρμακευτικής κάλυψης απόρων και ανασφαλίστων Δημοτών και κατοίκων του  Δήμου. Μετά από γόνιμο διάλογο οι εμπλεκόμενοι φορείς αποφάσισαν τον κοινό συντονισμό τους για την ανακούφιση της ανωτέρω ευπαθούς ομάδας  δημοτών. Το πόρισμα της συνεργασίας θα κοινοποιηθεί σύντομα προς ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων.


 
Αποκριάτικες Εκδηλώσεις Δήμου Πετρούπολης

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Πετρούπολης, το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Μαρτίου. Οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν εικαστικό εργαστήριο κατασκευής μάσκας, παρουσίαση λατινοαμερικανικών χορών, αποκριάτικη παρέλαση στην κεντρική λεωφόρο και αναβίωση αποκριάτικων εθίμων με χορούς και τραγούδια. Συμμετείχαν τα τμήματα παραδοσιακών χορών, λατινοαμερικανικών χορών, το εικαστικό εργαστήριο και η Φιλαρμονική του Δήμου. Συμμετείχαν επίσης χορευτικά των εθνικοτοπικών συλλόγων Πελοποννησίων και Ηπειρωτών και του πολιτιστικού συλλόγου «Τερψιχόρη». 

 Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Θωμάς Κοτσαμπάς, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Πουλογιαννοπούλου και Φιλίππου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Μαλαθρίτης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Πανταζή, , Κατσαμάκης, Λάππας.

 


 
Ανακοίνωση για την προστασία της δημόσιας ιδιοκτησίας στην περιοχή ΠΕΥΚΑ-ΒΕΡΔΗ στο Ποικίλο Όρος.

 Μάρτης 2013

Η πρόκληση σε βάρος του λαού της Δυτικής Αθήνας και συνολικά του Λεκανοπεδίου από τις διεκδικήσεις καταπατητών-”διεκδικητών” του Ποικίλου Όρους συνεχίζεται.
     Η υπόθεση αφορά στο ιδιοκτησιακό καθεστώς δεκάδων στρεμμάτων μιας ευρύτερης έκτασης του κτήματος με την ονομασία “Πεύκα-Βέρδη”, που ξεπερνά τα 4000 στρ. στο Ποικίλο Όρος, η οποία αποτελεί ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΑΣΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ από τη σύσταση του ελληνικού κράτους μέχρι και σήμερα. Η παραπάνω έκταση δεν έχει αλλάξει μέχρι σήμερα χρήση, αφού διατηρεί τον αδόμητο και δασικό χαρακτήρα της.
     Αξιώνουν δικαιώματα τόσο ιδιώτες ιδιοκτήτες όσο και η Μονή Λαμίας. Είναι υψίστης σπουδαιότητας και σημασίας η διατήρηση του δημοσίου και δασικού χαρακτήρα της περιοχής αυτής, τόσο για τους κατοίκους της Πετρούπολης όσο και συνολικά του Λεκανοπεδίου, μιας και το Ποικίλο Όρος αποτελεί έναν από τους εναπομείναντες πνεύμονες πρασίνου στην Αττική. Είναι διαχρονικές οι ευθύνες των αστικών κυβερνήσεων οι οποίες επιτρέπουν και προωθούν την αλλαγή χρήσης και την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας γης.
     Ο Δήμος Πετρούπολης προκειμένου να υπερασπιστεί το δημόσιο και δασικό χαρακτήρα της, έχει προβεί σε μια σειρά ενέργειες.
1. έχει ασκήσει παρεμβάσεις υπέρ των δικαιωμάτων του Ελληνικού Δημοσίου
2. δεν έχει εκδώσει  βεβαιώσεις ΤΑΠ, δεν έχει χορηγήσει υψόμετρο.
    Την Τετάρτη 6 Μαρτίου συζητείται στο 3ο Τμήμα του Αρείου Πάγου. Η συζήτηση της αναίρεσης και η έκδοση τυχόν απορριπτικής απόφασης όχι μόνο δεν θα λύσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς, αλλά θα ζημιώσει το λαό του Λεκανοπεδίου, αφού θα στερηθεί μια αποδεδειγμένη Δημόσια Έκταση. Επιπρόσθετα θα αποτελέσει δικαστικό προηγούμενο και σε άλλες υποθέσεις “διεκδικητών” που αφορούν και τα υπόλοιπα τμήματα της μείζονος έκτασης “Πεύκα Βέρδη”.
      Για το λόγο αυτό, σας καλούμε να σταθείτε στο πλάι της Διοίκησης του Δήμου Πετρούπολης να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την προστασία της δημόσιας περιουσίας και του δημόσιου συμφέροντος ενάντια σε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης δημόσιας και δασικής γης.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ 
Απόκριες και Κούλουμα στην Πετρούπολη.

Σάββατο 9 Μαρτίου

Εργαστήριο Κατασκευής Μάσκας
Λατινοαμερικάνικοι Χοροί

 Το καρναβάλι ήρθε και μας προκαλεί να μασκαρευτούμε, να γλεντήσουμε και να σατιρίσουμε τα κακώς κείμενα! Στην πλατεία ΗΡΩ οι μικροί μας φίλοι θα κατασκευάσουν τις μάσκες τους, με τη βοήθεια του εικαστικού εργαστηρίου του Δήμου, με συνοδεία τις μελωδίες της Φιλαρμονικής, και τους λατινοαμερικανικούς χορούς από το τμήμα του Δήμου και εθνικοτοπικών συλλόγων.
-Πλατεία Ηρώ 11:30  -  14:00 το μεσημέρι

Κυριακή 10 Μαρτίου

Αποκριάτικη Παρέλαση
Αναβίωση Αποκριάτικων Εθίμων

Από τη στρογγυλή πλατεία ξεκινά την κεφάτη του παρέλαση το καρναβάλι και φτάνει στην πλατεία ΗΡΩ. Εκεί, το τμήμα Παραδοσιακών Χορών αναλαμβάνει να μας διασκεδάσει, με χορούς και έθιμα αποκριάτικα, τραγούδια και δρώμενα. Συνδράμουν Εθνικοτοπικοί Σύλλογοι.
- Στρογγυλή Πλατεία 11:30 το πρωί
- Πλατεία ΗΡΩ 12:30 το μεσημέρι

Σε περίπτωση κακοκαιρίας, η εκδήλωση στις 10 Μαρτίου θα μεταφερθεί στο κλειστό γυμναστήριο του ΕΠΑΛ (Κων/λεως και Βούτσαλη)

Καθαρή Δευτέρα 18 Μαρτίου

 Πετροκούλουμα

Γιορτάζουμε την Καθαρή Δευτέρα με τη λαϊκή ορχήστρα του Κώστα Μάντζιου στην πλατεία ΗΡΩ. Συμβάλλουν με κεράσματα ο Σύλλογος Κρητών και ο Εμπορικός Σύλλογος Πετρούπολης. 

-  Πλατεία ΗΡΩ 12:00 το μεσημέρι

 
 
 
37η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Πετρούπολης.

 

 Στο πλαίσιο της κοινωνικής του δραστηριοποίησης ο Δήμος Πετρούπολης σε συνεργασία με την Μονάδα Αιμοδοσίας του Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ» διοργάνωσε την 37η εθελοντική αιμοδοσία το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Φεβρουαριου 2013, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου,  για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος.
Η συμμετοχή  δημοτών, κατοίκων  και  εθελοντών αιμοδοτών ήταν σημαντική.
Υπενθυμίζουμε οτι μέσω της Δημοτικής τράπεζας Αίματος, πολλοί συμπολίτες μας έχουν βοηθηθεί σε ώρες κρίσιμες για την υγείας τους.
Το σύνθημα- στόχος «Κάθε Δημότης & Αιμοδότης» πρέπει και μπορεί να γίνει πραγματικότητα χάρη στην ευαισθητοποίηση και την ευγενική προσφορά όλων μας.

  
« StartPrev21222324252627282930NextEnd »
Page 23 of 47

Latest Events

24.10.2014 - 26.10.2014
Εορταστικό διήμερο από τον Εμπορικό Σύλλογο Πετρούπολης.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Πετρούπολης, με αφορμή τον εορτασμό του πολιούχου της πόλης μας


AMEA

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

All rights reserved Municipality of Petroupolis 2014 | Designed & Developed By Profile Software