Home
Home - Municipality of Petroupoli
Στελέχωση των ιατρείων του ΠΕΔΥ Array Print Array

Σε συνέχεια των Δελτίων Τύπου που έχουμε εκδώσει σχετικά με την επαναλειτουργία των ιατρείων του ΠΕΔΥ, ύστερα από τις ενέργειες του Δήμου και του Δημάρχου Βαγγέλη Σίμου με παράγοντες του ΠΕΔΥ και του Υπουργείου Υγείας, ανακοινώνουμε την μετακίνηση Παθολόγου για έκτακτα περιστατικά (δεν απαιτείται, δηλαδή, ραντεβού). Οι ασθενείς θα έχουν τη δυνατότητα να επισκέπτονται την ιατρό Κωνσταντέλου Μαρία καθημερινά από τις 8:00 μέχρι τις 12:00.
 Βέβαια, όπως είχαμε επισημάνει και στα προηγούμενα Δελτία Τύπου, οι ειδικότητες των ιατρών σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες των δημοτών, γι΄ αυτό και παραμένει το αίτημά μας και η διεκδίκησή μας για την απαραίτητη στελέχωση των Ιατρείων του ΠΕΔΥ, αφενός με όλες τις ειδικότητες ιατρών (και κυρίως αυτές του Καρδιολόγου και του Παιδιάτρου) και αφετέρου με την δυνατότητα επαρκούς κάλυψης σε προσωπικό.
 

                                                       Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ


 

 
Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής «Ηλεκτρικό ρεύμα για όλους»

Η Περιφέρεια Αττικής έχει προχωρήσει στο πρόγραμμα  «Ηλεκτρικό ρεύμα για όλους», το οποίο απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και τα νοικοκυριά, στα οποία έχει γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος.
Μέσω του προγράμματος αυτού παρέχονται συγκεκριμένες διευκολύνσεις (ρύθμιση της οφειλής, κάλυψη δαπάνης επανασύνδεσης μέσω πληρωμής της πρώτης δόσης κ.ά.), έτσι ώστε κανένας πολίτης να μη στερείται του βασικού αυτού κοινωνικού αγαθού.
Η Περιφέρεια Αττικής είναι ο αποκλειστικά αρμόδιος φορέας για την αποδοχή των αιτημάτων των πολιτών, καθώς και για την διαδικασία της περαιτέρω εξέτασης και αντίστοιχα ένταξής τους, εφόσον πληρούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις και προσκομισθούν τα αντίστοιχα δικαιολογητικά.
Για πληροφορίες σχετικά με τις αρχές του προγράμματος, καθώς για τον τρόπο ένταξης στο πρόγραμμα (δικαιολογητικά και αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας) πατήστε εδώ.


 

 
Ανακοίνωση-παρέμβαση των Δημάρχων που στηρίζει το ΚΚΕ για το πρόγραμμα «Επισιτιστική και Βασική υλική συνδρομή προς Απόρους 2015-2020».

   Aυτή την περίοδο ξεδιπλώνεται σε όλες τις περιφέρειες της χώρας ένα ακόμη επιχειρησιακό πρόγραμμα   με το όνομα «Επισιτιστική και Βασική υλική συνδρομή προς Απόρους»  διάρκειας 2015-2020 και  χρηματοδότηση του Ταμείου Ευρωπαϊκής βοήθειας , όπως αυτό έχει εξαγγελθεί  από την προηγούμενη  Συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
   Το πρόγραμμα  ύψους  330,6 εκ ευρώ απευθύνεται όπως εξαγγέλλεται σε 62 χιλιάδες νοικοκυριά που διαβιούν σε συνθήκες  ακραίας φτώχιας, αφού   σαν πλαίσιο προσδιορισμού των ωφελουμένων νοικοκυριών ορίζεται το ευρύτερο πλαίσιο του λεγόμενου Εγγυημένου Κοινωνικού Εισοδήματος .  Όριο που επιβεβαιώνει ότι ένα ακόμη  Ευρωπαϊκό πρόγραμμα, έρχεται να συνδράμει στην συντήρηση της ανέχειας για το λαϊκό νοικοκυριό  και δεν δίνει  λύση  και διέξοδο στις οξυμμένες λαϊκές ανάγκες. Είναι  πρόκληση για το λαό και τις ανάγκες του ,σε μια εποχή που η επιστήμη και η τεχνική ειναι στο απόγειο τους, που ο πλανήτης μπορεί να θρέψει πολλαπλάσιο από τον  πληθυσμό του και  αναδείχνονται όλες  οι δυνατότητες  ο εργαζόμενος λαός να έχει δουλειά  και δικαιώματα,  το κεφαλαιοκρατικό σύστημα και οι θεσμοί του, σε εθνικό και Ευρωενωσιακό επιπεδο, να του δείχνουν στον 21ο αιωνα σαν διέξοδο  , την συντήρηση της  ένδειας και την διεύρυνση των σισιτίων.   
   Το πρόγραμμα όπως δηλώνεται  έχει   κατεύθυνση την  παροχή υλικής Βοήθειας σε τρόφιμα και Παιδικά-Σχολικά Είδη -Είδη καθαρισμού - προσωπικής υγιεινής & ρουχισμό και  θα  υλοποιηθεί με την σύμπραξη  των  λεγόμενων «τοπικών Κοινωνικών Εταίρων»! Συμπεριλαμβάνονται δηλαδή στην υλοποίηση του και κάτω από την ίδια ομπρέλα Περιφέρειες, Δήμοι, ΝΠΔΔ και Κοινωφελείς τους επιχειρήσεις, Εκκλησία, ιδιώτες και  καταναλωτικές οργανώσεις, ΜΚΟ και  άτυπα κοινωνικά δίκτυα!

Read more...
 
Δωρεάν εξετάσεις από το ΙΚΠΙ και τους Δήμους του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων.

Μέχρι τον Απρίλιο συνεχίζεται σε συνεργασία με τους δήμους του ΕΔΔΥΠΠΥ και νοσοκομεία μέλη του ΕΔΝΥΠΥ το πρόγραμμα του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής αποκλειστικά για ανασφάλιστους και ανέργους της περιφέρειας Αττικής.
Αν είστε ανασφάλιστος/-η ή άνεργος/-η, ηλικίας 25-65 ετών, επωφεληθείτε για να κάνετε δωρεάν προληπτικό έλεγχο για σακχαρώδη διαβήτη, καρδιαγγειακά νοσήματα και τους καρκίνους παχέος εντέρου, μαστού και τραχήλου της μήτρας στα συνεργαζόμενα νοσοκομεία του Δικτύου, έπειτα από ραντεβού. Μαζί με τα αποτελέσματα θα λάβετε έκθεση υγείας με τις απαραίτητες οδηγίες και συμβουλές.
Για αυτό το διάστημα, τα συνεργαζόμενα νοσοκομεία είναι τα:
• Γ. Ν. Α. «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ»
• Γ. Ν. Α. ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ
• ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ Γ. Ν. ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ-ΠΑΤΗΣΙΩΝ
• Γ. Ν. Α. ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ
• Γ. Ν. Ν. Θ. «Η ΣΩΤΗΡΙΑ»
• Γ. Ν. ΠΕΙΡΑΙΑ «ΤΖΑΝΕΙΟ»
• Γ. Ν. ΑΣΚΛΗΠΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ
• Γ. Ν. ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ «ΘΡΙΑΣΙΟ»
• Γ.Ν.Α. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
• Π.Γ.Ν. «ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ»

Για ραντεβού και για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο τηλέφωνο επικοινωνίας του ΙΚΠΙ: 210 7222727 - 723, ώρες 9πμ-5μμ και επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος.
Επίσης, δείτε τη σελίδα μας “Πρόληψη για όλους” στο Facebook.

Read more...
 
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ Δ.Σ. ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.
Την Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2015, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Πετρούπολης κ. Σίμου Βαγγέλη, με τον πρόεδρο του Δ.Σ. και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. κ. Χρήστο Τσίτουρα.
Η νέα αυτή συνάντηση πραγματοποιήθηκε, προκειμένου να συζητηθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την τροποποίηση της γραμμής 2 (κόκκινη γραμμή: Ανθούπολη-Ελληνικό, κατά μήκος της Θηβών) και για την κατασκευή ενός εκ των σταθμών της εντός των χωρικών πλαισίων της Πετρούπολης, ως άμεσο και γειτνιάζον έργο και μελλοντικά για την επέκταση της γραμμής Γ4, από το Άλσος Βεΐκου προς τα Δυτικά προάστια, με στάση στο πάρκο Τρίτση και με τερματικό σταθμό την πόλη μας.
Ο Δήμαρχος τόνισε για άλλη μια φορά την αναγκαιότητα εφαρμογής του έργου, προκειμένου να υπάρξει αμεσότερη και καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών μας, στα πλαίσια της επαρκέστερης συγκοινωνιακής κάλυψης των αναγκών τους.

 
« StartPrev21222324252627282930NextEnd »
Page 23 of 43
To apply for USA Payday Loans you don't have to seek the help of relatives or go to a bank.

Latest Events

29.06.2016 - 29.06.2016 | 19.00
Συναυλίες της Φιλαρμονικής Δήμου Πετρούπολης

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 η

28.06.2016 - 30.06.2016 | 21.00
Τι Ψάχνεις;

Σύνθεση κειμένων με αναφορά στη Γέννηση, στον Έρωτα και στο Θάνατο.
Σκηνοθεσία: Μίλτος

27.06.2016 - 29.06.2016 | 21.00
Τι Ψάχνεις;

Σύνθεση κειμένων με αναφορά στη Γέννηση, στον Έρωτα και στο Θάνατο.
Σκηνοθεσία: Μίλτος

27.06.2016 - 27.06.2016 | 10.00
Εκθεση εικαστικών εργαστηρίων


AMEA

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

All rights reserved Municipality of Petroupolis 2016 | Designed & Developed By Profile Software