Home

Log In


Forgot your password?
Forgot your username?
No Account Yet? Create an account
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Calendar

<<  December 2015  >>
 Mo  Tu  We  Th  Fr  Sa  Su 
   1  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Home - Municipality of Petroupoli
Αποτελέσματα 40ης εθελοντικής αιμοδοσίας.

Στο πλαίσιο40η Αιμοδοσία της κοινωνικής του πολιτικής, ο Δήμος Πετρούπολης, σε συνεργασία με την Μονάδα Αιμοδοσίας του Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ» διοργάνωσε την 40η εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή 6 Απριλίου 2014 , στη Στέγη πολιτισμού «Γιάννης Ρίτσος», για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος.
Η προσέλευση των κατοίκων  εθελοντών αιμοδοτών, ήταν πρωτοφανής. 100 περίπου εθελοντές αιμοδότες έδωσαν το δυναμικό «ΠΑΡΩΝ» και σε αυτή μας την προσπάθεια, εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους. Πρωτοφανής όμως ήταν και η  αναλγησία της πολιτείας, που θέτοντας σε διαθεσιμότητα τους οδηγούς των κινητών μονάδων, τίναξαν στον αέρα το προγραμματισμό της αιμοδοσίας.

Read more...
 
ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ ΕΩΣ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Πετρούπολης καλεί τους κατοίκους, τους Εθνικοτοπικούς, Πολιτιστικούς και αθλητικούς Συλλόγους, τους Συλλόγους Γονέων και κηδεμόνων, να ανταποκριθούν για μια ακόμη φορά στη εβδομάδα αλληλεγγύης, που ορίζεται από 31 Μαρτίου έως και  6 Απριλίου 2014, οπότε και θα διεξαχθεί η 40η Αιμοδοσία.
Με πολλές ευχαριστίες, για τη μέχρι τώρα σημαντική συνεισφορά σας στις δράσεις αλληλεγγύης του Δήμου μας, σας ενημερώνουμε ότι την εβδομάδα αλληλεγγύης σε όλα τα δημοτικά κτίρια, σχολεία και παιδικούς σταθμούς θα γίνονται δεκτά τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, εν όψει της διανομής που θα προσφερθεί στους αναξιοπαθούντες, για την εορτή του Πάσχα.

Read more...
 
Κεραίες Κινητής Τηλεφωνίας

    Με μεγάλη ικανοποίηση σας ενημερώνουμε ότι με τη δυναμική κινητοποίηση των κατοίκων και της επιτροπής αγώνα τους, με την αρωγή του Δήμου Πετρούπολης και της Νομικής του Υπηρεσίας, κατορθώθηκε η απομάκρυνση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην οδό Υψηλάντου 185. 
    Επίσης ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας και διακόπηκε η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στην κεραία της Εθν. Αντίστασης 128, ενώ δρομολογείται η απομάκρυνση της κεραίας στην οδό Κυκλάδων.
    Οι παραπάνω προσπάθειες έγιναν και θα συνεχίσουν να γίνονται, διότι κεντρική μέριμνα του Δήμου είναι και παραμένει η προώθηση της δημόσιας υγείας των κατοίκων της περιοχής και όχι τα κέρδη των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.

ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

 

 

 

Την Τρίτη 18.02.2014 ο Δήμος Πετρούπολης, με ευθύνη του, προχώρησε στην περιφρούρηση του πρώην ΙΚΑ, αντί αδιαμαρτύρητα να συμμορφωθεί με την απόφαση του Υπουργείου, το οποίο αποφάσισε όχι μόνο να κλείσει τα ιατρεία του πρώην ΙΚΑ, αλλά και να θέσει σε διαθεσιμότητα τους γιατρούς και το διοικητικό προσωπικό, που εξυπηρετούσαν μέχρι τότε χιλιάδες κατοίκους της πόλης.
Η ανωτέρω απόφαση του Δήμου συνδέθηκε με το γεγονός ότι το κτίριο είναι χτισμένο σε οικόπεδο του Δήμου, το οποίο παραχωρήθηκε στο ΙΚΑ, προκειμένου να στεγάσει υγειονομικές υπηρεσίες, τις οποίες είχε ανάγκη η πόλη. Με απόφαση της δημοτικής αρχής, δεν χρησιμοποιήθηκε το συγκεκριμένο κτίριο για στέγαση άλλων υπηρεσιών του Δήμου, όπως κάλλιστα θα μπορούσε να είχε κάνει.
Οι ανάγκες του Δήμου σε υγειονομικές υπηρεσίες δεν έχουν αλλάξει από τότε. Τουναντίον, έχουν δραματικά αυξηθεί. Κάτω από αυτές τις πιέσεις των υγειονομικών αναγκών των πολιτών, ο Δήμαρχος Θωμάς Κοτσαμπάς κάλεσε τους γιατρούς της πόλης, προκειμένου να βρεθεί μία λύση για τους ασφαλισμένους, οι οποίοι “πληρώνουν” τελικά τις εκάστοτε αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας. Οι γιατροί δήλωσαν ότι είναι "παρόντες" με όποιο τρόπο μπορούν, για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Μετά από αυτά, ο Δήμαρχος  και η αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής, επισκέφτηκαν τον Υφυπουργό Υγείας κ. Μπέζα και του εξέθεσαν τους προβληματισμούς αυτούς. Ο Υφυπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν θα καταργηθεί καμία υγειονομική υπηρεσία, όπως άλλωστε έχει κατοχυρωθεί νομοθετικά. Το διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι την επαναλειτουργία των ιατρείων οι γιατροί του ΕΟΠΠΥ θα συνταγογραφούν και θα δέχονται τους ασθενείς στα ιατρεία τους. Οι εκπρόσωποι του Δήμου απαίτησαν από τον Υφυπουργό να ληφθούν γρήγορες αποφάσεις για την επαναλειτουργία των ιατρείων, με περισσότερο προσωπικό και μεγαλύτερο αριθμό ελεύθερων συνταγών και εξετάσεων, για τους ασφαλισμένους.
Η πρόληψη, η θεραπεία και η αποκατάσταση, σε επίπεδο ιατρικής φροντίδας, όλων των κατοίκων της Πετρούπολης, πρέπει να διασφαλιστεί. Αποτελεί πρωταρχικό μέλημα της δημοτικής αρχής, που δηλώνει ότι δεν θα παραχωρήσει το δικαίωμα αυτό ούτε στους ιδιώτες, ούτε στις καλένδες.

 


 
ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Στις  12 Φεβρουαρίου 2014, επέστρεψε η αντιπροσωπεία του Δήμου μας, υπό τον δημοτικό σύμβουλο, κ. Ελευθέριο Απολωννάτο, που επισκέφθηκε την Κεφαλονιά, προκειμένου να προσφέρει τα 100 παπλώματα που έστειλε ο Δήμος για να βοηθήσει τους σεισμόπληκτους κατοίκους του νησιού. Επίσης προσφέρθηκαν 5 κούτες γάλα ΕΒΑΠΟΡΕ, 8 κούτες υποσέντονα και 8 κούτες πάνες για ηλικιωμένους από το Σωματείο εργαζομένων του Δήμου μας και 56 κουβέρτες από τον Εμπορικό Σύλλογο Πετρούπολης. Η κοινωνική μας ευαισθησία δεν θα μπορούσε να μην αφυπνιστεί αμέσως, όταν οι κάτοικοι του νησιού βλέπουμε να μένουν αβοήθητοι εν μέσω χειμερινών καιρικών συνθηκών, με δυσοίωνες τις προοπτικές για γρήγορη ανακούφιση και λύση των προβλημάτων διαβίωσής τους.

 Ο Δήμος Πετρούπολης εύχεται γρήγορη αποκατάσταση της ομαλής ζωής στους κατοίκους του νησιού.

  

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 
« StartPrev21222324252627282930NextEnd »
Page 23 of 32
GoogleNews

Latest Events

02.12.2015 - 02.12.2015 | 18.00
Eκδήλωση-Γιορτή για τη Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με αναπηρία

 Ο Δήμος Πετρούπολης σας προσκαλεί στην εκδήλωση-γιορτή του τμήματος ΑΜΕΑ, στα


AMEA

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

All rights reserved Municipality of Petroupolis 2015 | Designed & Developed By Profile Software