Αρχική

Είσοδος Χρηστών


Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Ξεχάσατε το όνομα χρήστη;
Δεν έχετε ακόμη λογαριασμό; Εγγραφή Χρήστη
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ημερολόγιο

<<  Μάρτιος 2017  >>
 Δε  Τρ  Τε  Πε  Πα  Σα  Κυ 
    1  2  3  4
  6  7  8  9101112
13141516171819
212223242526
2728293031  
Αρχική Σελίδα - Δήμος Πετρούπολης
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΠΕΘ

    Την Τρίτη, 14 Μαρτίου, ο Δήμαρχος, Βαγγέλης Σίμος, η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Κανέλλη Ζ., ο Πρόεδρος του Δ.Σ., Φιλίππου Θ., ο Πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Α΄ βάθμιας Εκπαίδευσης, Δαλέντζας Μ., ο εκπρόσωπος Συλλόγου Γονέων του 5ου Δημοτικού, Πάκος Δ. και ο Δημ. Σύμβουλος, Διευθυντής του 4ου Δημοτικού Σχολείου και μέλος του Συλλόγου Δασκάλων Κυριάκος Χρ., πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας και κατέθεσαν υπόμνημα με τα αιτήματα τους για τα γενικά και τα τοπικά θέματα παιδείας. Η συγκεκριμένη παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια υλοποίησης όσων συζητήθηκαν στη συγκέντρωση που έγινε στις 28/2, με όλη την εκπαιδευτική κοινότητα για θέματα παιδείας.
    Από την πλευρά του Υπουργείου στην συνάντηση παρευρέθησαν ειδικοί Σύμβουλοι Εκπαίδευσης του Υπουργού και στελέχη της κτιριακής και υλικοτεχνικής υποδομής. Συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, την ανάγκη για γενναία και επαρκή κρατική χρηματοδότηση, για έγκαιρη και πλήρη στελέχωση των σχολικών μονάδων, την άμεση κάλυψη των υλικοτεχνικών κτιριακών υποδομών και την αύξηση των χώρων άθλησης.
    Ο Δήμαρχος, εκτός των άλλων, εστίασε στην έλλειψη κτιριακών υποδομών και απαίτησε την έγκαιρη ολοκλήρωση της ανέγερσης του 13ου Νηπιαγωγείου, την άμεση μελέτη και εγκατάσταση οικοδομήματος στο χώρο του 9ου και του 17ου Νηπιαγωγείου και βέβαια την άμεση ανεύρεση χώρου ανέγερσης του 11ου Δημοτικού.
    Οι υποσχέσεις των υπηρεσιακών παραγόντων, που τις έχουμε ακούσει πολλές φορές κατά τη διάρκεια των επισκέψεών μας στο ΥΠΠΕΘ και στις ΚΤΥΠ, δεν μας καθησυχάζουν. Εξάλλου, η υλοποίηση της πολιτικής τους σταθεροποιεί την υποχρηματοδότηση στα ίδια χαμηλά επίπεδα, ενώ έπονται οι αντιδραστικές αλλαγές στην Παιδεία μετά την ψήφιση του 3ου μνημονίου.
    Σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη να διαμορφωθεί το σχολείο βάση των δυνατοτήτων της εποχής και του επιπέδου ανάπτυξης της τεχνολογίας και της επιστήμης. Σχολεία που να ανταποκρίνονται στις σημερινές λαϊκές ανάγκες. Γι΄ αυτό το λόγο, ως Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, ώστε τα προβλήματα της παιδείας να γίνουν θέμα διεκδίκησης για όλο τον λαό της Πετρούπολης. Γιατί σήμερα είναι ανάγκη η Εκπαίδευση να παρέχεται αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν σε όλους.  

 


 

 
Παγκόσμια Ημέρα της Εργαζόμενης Γυναίκας
    Η Δημοτική Αρχή της Πετρούπολης τιμάει την Παγκόσμια Ημέρα της Εργαζόμενης Γυναίκας. Τιμάει τις εκατοντάδες εργάτριες των υφαντουργείων και των ραφτάδικων της Νέας Υόρκης που με αυταπάρνηση αγωνίστηκαν το 1857 για το δικαίωμά τους σε ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς. Με τον αγώνα τους έβαλαν τη σφραγίδα τους στα εργασιακά δικαιώματα παγκοσμίως αλλά και στο ζήτημα της πραγματικής χειραφέτησης της γυναίκας.
    Σήμερα ιδιαίτερα, που οι κατακτήσεις και τα δικαιώματα των γυναικών δέχονται σφοδρή επίθεση από την πολιτική της Ε.Ε αλλά και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι επιτακτική ανάγκη κάθε νέα, εργαζόμενη και άνεργη γυναίκα να ακολουθήσει τον δρόμο του αγώνα, για μία ζωή γεμάτη δικαιώματα σε μία κοινωνία της γνήσιας χειραφέτησης της γυναίκας και συνολικά της εργατικής τάξης.
    Η Δημοτική Αρχή της Πετρούπολης θα συνεχίσει να στέκεται ακούραστα και να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της, προκειμένου να δίνει ανάσες στις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών. Μάλιστα, σε μία ελάχιστη κίνηση τιμής και αναγνώρισης του αγώνα και της θυσίας αυτών των εργατριών ονόμασε “8η Μάρτη” πλατεία προς τιμήν της Παγκόσμιας Ημέρας της Εργαζόμενης Γυναίκας, όπου πρόκειται και για την πρώτη πλατεία της χώρας, στην οποία δίνεται το όνομα αυτό.
 
ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ 13ΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ

    Ξεκίνησε η κατασκευή του 13ου Νηπιαγωγείου, που βρίσκεται στην οδό Πηνελόπης & Λαγκαδά, προϋπολογισμού 1.123.000 €. Το 13ο Νηπιαγωγείο θα αποκτήσει την δική του σχολική στέγη και κατά συνέπεια θα πάψει να λειτουργεί σε δύο ξεχωριστούς και μη κατάλληλους χώρους. Πιστεύουμε ότι σε εύλογο χρονικό διάστημα θα έχει ολοκληρωθεί ένα καινούργιο σύγχρονο νηπιαγωγείο για να φιλοξενήσει τους μικρούς μαθητές.      
    Για να ξεκινήσει ο εργολάβος τις εργασίες η Δημοτική Αρχή άσκησε αρκετές πιέσεις τόσο στον ΟΣΚ όσο και στο Υπουργείο Παιδείας, αφού η διαδικασία ανέγερσης είχε σταματήσει τουλάχιστον για 14 μήνες. Δεκάδες ήταν τα ραντεβού κυρίως με τον ΟΣΚ, για να έχει αίσιο τέλος αυτή μας η προσπάθεια.
    Παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν λόγω των αντιλαϊκών πολιτικών που ακολουθούνται εδώ και χρόνια, εμείς θα αξιοποιούμε κάθε χαραμάδα για να μπορούμε  ό,τι κάνουμε να είναι προς όφελος των λαϊκών οικογενειών.
    Σε καμία περίπτωση το στεγαστικό πρόβλημα που επικρατεί στα σχολεία δεν λύνεται οριστικά και εξ ολοκλήρου με την ανέγερση του 13ου Νηπιαγωγείου, αναμφισβήτητα όμως δίνει μία ανάσα στη σημερινή εκρηκτική κατάσταση.
    Συνεχίζουμε να παλεύουμε και να διεκδικούμε τη γενναία αύξηση των δαπανών για την Παιδεία, στο ύψος που να καλύπτονται επαρκώς όλες οι σύγχρονες ανάγκες. Σε αυτή την κατεύθυνση, εξάλλου, ο Δήμος Πετρούπολης προχωρά σε κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας στις 14 Μάρτη.
        Η ανέγερση του 13ου Νηπιαγωγείου μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε διεκδικώντας τη μεταστέγαση των Νηπιαγωγείων που φιλοξενούνται σε χώρους άλλων Νηπ/γείων (16ο και 17ο) ή είναι εγκατεστημένα σε απαράδεκτα μισθωμένα κτίρια (8ο και  9ο). 

 

 
« ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος »
Σελίδα 2 από 61
installment loans . In this section we give only a brief summary recommendation for admission of Levitra. Full information can be found in the instructions for receiving medications with vardenafil.

Εκδηλώσεις

20.03.2017 - 20.03.2017 | 19.00
Παρουσίαση του λευκώματος του Πάνου Ζάχαρη «Αρνητικοί Συσχετισμοί»
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πετρούπολης και οι εκδόσεις τόπος παρουσιάζουν το λεύκωμα του Πάνου Ζάχαρη

05.03.2017 - 05.03.2017 | 20.00
Ο Θείος Βάνιας του Άντον Τσέχωφ

Στη Θεατρική Σκηνή της Ανώτερης Δραματικής Σχολής ΠΕΤΡΑΣ του Δήμου Πετρούπολης
ανεβαίνει

26.02.2017 - 26.02.2017 | 20.00
Ο Θείος Βάνιας του Άντον Τσέχωφ

Στη Θεατρική Σκηνή της Ανώτερης Δραματικής Σχολής ΠΕΤΡΑΣ του Δήμου Πετρούπολης
ανεβαίνει

19.02.2017 - 19.02.2017 | 20.00
Ο Θείος Βάνιας του Άντον Τσέχωφ

Στη Θεατρική Σκηνή της Ανώτερης Δραματικής Σχολής ΠΕΤΡΑΣ του Δήμου Πετρούπολης
ανεβαίνει

12.02.2017 - 12.02.2017 | 20.00
Ο Θείος Βάνιας του Άντον Τσέχωφ

Στη Θεατρική Σκηνή της Ανώτερης Δραματικής Σχολής ΠΕΤΡΑΣ του Δήμου Πετρούπολης
ανεβαίνει


All rights reserved Municipality of Petroupolis 2017 | Designed & Developed By Profile Software